Belföld

Százmilliókat keresnek a fideszes képviselőn, akihez már egyre kevésbé ragaszkodik a pártja

Arról ír a hvg.hu, hogy a Fidesz elengedhette zűrös politikusának, Simonka Györgynek a kezét. A lap ezt arra alapozza, hogy

megindult a felszámolás a Paprikakert Tész Kft. ellen, csaknem egymilliárd forintot vasalnának be a cégen, és a szegedi Vadasparkban, uniós pénzből felhúzott kalandparkra elköltött pénzt is vissza kell fizetniük.

Ez már a második Simonka-közeli cég, amely megbukott, a Magyar Termés Tész Kft. ügyében 973 millió forintos költségvetési csalás miatt folyik nyomozás, de más, ehhez a körhöz tartozó cégeknél is vizsgálódnak.

Az állam 760 millió forintot keres a Paprikakert Tészen: a szegedi Kalandparkra elköltött, uniós pályázaton nyert 277 millió forintot akarják a céggel visszafizettetni, illetve közel félmilliárd forintot a mezőgazdasági hivatal követel vissza.

Pár százezer forintot a közüzemi szolgáltatók vasalnának be a cégen, de

van két magánhitelező is, fejenként kétszázmilliót szeretnének viszontlátni. A felszámolás megindítását a múlt héten jegyezték be.

Simonka barátai is célkeresztbe kerültek:

  • Uhrin András Szerviz Bodzás Kft.-jét év elején kényszertörölték,
  • és Simonka jobbkezének, Szegedi Balázsnak is törölték egy TÁMOP-pályázatokon brillírozó cégét.

A Magyar Termés Tész Kft. ügyében azért nyomoznak, mert Simonka egyik cége egy másiktól vett állami pénzből telephelyet:

a gyanú szerint 973 millió forint közpénzt csaltak így el.

Kiemelt kép: MTI / Rosta Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik