Belföld

Orbán köszönetet mondott a görög szélsőjobbnak

Orbán Viktor levélben mondott köszönetet a görög szélsőjobboldali pártnak, az Arany Hajnalnak azért, mert a támogatásukról biztosították az Európai Parlament szeptemberi döntése miatt – írja az Euractiv.

Az EP akkor arról szavazott, hogy Magyarországgal szemben élesítsék az úgynevezett hetes cikkelyt, amely – egy hosszabb folyamat után – azzal is járhat, hogy elveszítjük a szavazati jogunkat.

A miniszterelnök Lamprosz Fountoulisznak, az Arany Hajnal EP-képviselőjének azt írta, hogy hálás a támogatásért és úgy véli, hogy az ítélet Magyarország és a magyar emberek ellen szól, nem a magyar kormány munkáját bírálja. Ráadásul a döntést politikai okokból és ténybeli hibákra alapozva hozták.

Orbán arról is biztosította Fountulist, hogy Magyarország továbbra is megvédi Európa határait, „a szégyenteljes támadások” ellenére.

Az Euractivnak Dimitrisz Papadimoulisz baloldali EP-képviselő azt mondta, hogy a magyar miniszterelnök az utóbbi időben nyitott a görög szélsőjobb felé, amelytől még Marine Le Pen francia szélsőséges pártja is elhatárolódik.

Kiemelt kép: az Arany Hajnal szimpatizánsai tüntetnek, Europress/Giorgos Georgiou/NurPhoto

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik