Belföld

Két hónapja nem temeti el az újbudai önkormányzat az elhunyt mozigépészt

Pénzt is hagyott hátra, amiből kollégái gondoskodtak volna a búcsúztatásról.

Az önkormányzatnak kellene eltemetnie egy augusztusban elhunyt újbudai férfit, akinek nem voltak hozzátartozói, de ez a mai napig nem történt meg – számolt be az RTL Híradó.

A néhai mozigépész daganatos beteg volt. Barátait értesítette az orvosa arról, hogy baj lehet, mert nem jelent meg a kontrollon, és nem is tudják elérni. A lakásba azonban csak a rendőrséggel és a tűzoltókkal tudtak bejutni, a férfi napok óta holtan feküdt bent.

A férfi gondoskodott temetéséről, egymillió forintot hagyott a lakásban. Ezt a rendőrség elvitte, majd átadta a XI. kerületi önkormányzatnak. A barátok a pénzből el akarták intézni a temetést, az önkormányzatnál viszont azt mondták, hogy a férfi összes vagyona, beleértve a pénzt is, az államra száll, a temetést pedig ők intézik.

Akkor azt ígérték, hogy két héten belül intézik a hamvasztást és másfél hétre rá elhelyezik az urnát, búcsúztatás nélkül. De ez sem történt meg, két hónap elteltével a férfi most is a halottasházban van. Egyik barátja elmondta: kollégái szeretnék tisztességesen eltemetni, de az önkormányzat a füle botját sem mozgatja.

Az újbudai önkormányzat azt közölte, hogy egy hete kapták meg a halottvizsgálati bizonyítványt, aminek alapján épp hétfőn állították ki a halotti anyakönyvi kivonatot. Így a köztemetési eljárás hétfőn elindítható, de azt a kérdést nem válaszolták meg, hogy el is indították-e.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik