Belföld

A minőségi szerszámgép új neve: HiKOKI (X)

Azoknak, akik továbbra is strapabíró, hatékony és hosszú élettartamú szerszámgépekkel dolgoznának, jó hírünk van: a Hitachi szerszámgépei új márkanéven, ám a régi minőséggel és teljesítménnyel várják őket a szaküzletek és a márkakereskedők polcain.

Októbertől csak a név változik, minden más a régi marad. Az új márkanév kiejtésével is erre utal: a HiKOKI ugyanis magas minőségű szerszámgépeket jelent. A Hi előtag kiejtése az angolos „high”-t idézi, a koki pedig a szerszám, eszköz japán megnevezése. A logóba csempészett 1-es a világelső Hitachi által fémjelezett mérnöki teljesítményre utal.

A HiKOKI a KKR-rel partnerségre lépve még magasabbra teszi a lécet a piaci részesedést és a világszintű jelenlétet illetően. A több mint 7 évtizedes Hitachi-múlt gondoskodik róla, hogy a jövőben is sziklaszilárd alapokon, a legmagasabb elvárásoknak megfelelően folytatódjon a HiKOKI szerszámgépek gyártása és fejlesztése.

Egy robusztus munkagép, legyen szó fúrókalapácsról, szögbelövőről vagy sarokcsiszolóról, mindig a jövő szerszáma is egyben, hiszen a lehető leghosszabb élettartamra és a legnagyobb terhelhetőségre tervezik őket. Erről gondoskodtak a HiKOKI mérnökei, amikor az egyedülálló cellarendszerű, minden géppel kompatibilis MultiVolt akkumulátorokat megalkották. A csúcsteljesítmény úgy jön ki, hogy az aksi magas feszültségen, ám alacsony áramerősségen, mind 18, mind 36 volton kifogástalanul adja le az energiát. Vagyis egy hálózati gép teljesítményéhez hasonló, ám nagyobb mozgásteret, több szabadságot biztosító géppel dolgozhatunk.

De aki hosszú évekre szeretne karakteres társat a munkájához, az új szénkefementes hálózati gépekkel is jó barátságban lesz. Még rezisztensebb tranzisztorok, még több védelem a motor számára, még kevesebb meghibásodási lehetőség, még ritkább szerviz. Az eredeti Hitachi áramkör ugyanis egyszerre véd és teszi többféle hálózatra biztonságossá a szerszámgépek használatát. Egy szakember erre elismerően csak ennyit mond: Yoku yatta! Vagyis: szép munka!

Októbertől tehát a hosszú életre tervezett minőség és tartós világújdonság neve: HiKOKI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik