Belföld

Sűrű köd és zivatar kontra napsütés

Egy gyengülőben lévő front érkezik, több lesz a felhő.

Nyugat felől fokozatosan megnövekedett, éjszaka több helyen meg is vastagodott a felhőzet. Vasárnap a szakadozott felhőzet mellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Elszórtan lehet zápor, főleg a Dunántúlon délután zivatar is. A szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet napközben 18-24 fok között alakul, késő estére 11 és 17 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat arra figyelmeztet, hogy reggel nyugaton, az Alpokalján helyenként sűrű ködre lehet számítani. A záporok mellett reggel Pest megye tágabb környezetében, az Északi-középhegységben a záporok mellett csekély valószínűséggel zivatar is kialakulhat. Délután, este főként a Dunántúl nyugati felén van esély zivatarra.

Hétfőn változóan felhős idő várható több órás napsütéssel. Zápor, esetleg zivatar elszórtan előfordulhat. Az északi, északkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

Kedden gomolyfelhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Szerdán többnyire kevés lesz a felhő, csapadék nem várható.
A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik