Belföld

Hatodszor oszlattak a Kossuth téren – videó

Védett vezető érkezése miatt, hajnali 4 óra körül.

Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, védett vezető érkezése miatt pénteken 4 óra 8 perc és 4 óra 31 perc között kiürítették a Kossuth teret.

Az oda bejelentett – gyülekezési törvény hatálya alá tartozó – rendezvény résztvevőit felszólították, hogy gyülekezési jogukat a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen kívül gyakorolják.

13-an önként távoztak. de kilencen nem tettek eleget a felszólításnak, őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről, ellenük szabálysértési feljelentést tettek.

Intézkedés közben egy férfi a kordonelemeket összekötő dróthálóra ráfogott, magának okozott hámsérülést, amit a rendőrök helyszínen ellátták, mentőt hívtak. A kiérkező mentők a férfit megvizsgálták, sérülése további orvosi ellátást nem igényelt.

A Kossuth térre szeptember 8-a és október 5-a között jelentettek be  folyamatos tüntetést. Azt a rendőrség jóváhagyta, ezért az oszlatást a Tuareg néven ismert Szabó Gábor ezúttal is törvénytelennek nevezte közösségi oldalán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik