Belföld

Kirúgták a híres szívsebészt, utódja csak heti 1 műtétet végez

Egyelőre elég felemás megoldást találtak a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben, miután azonnali hatállyal elküldték az ország egyik legnevesebb szívsebészét, Székely Lászlótírja az Index.

Székely specialista, az úgynevezett minimál invazív műtétet végzi, ott nem kell átvágni a szegycsontot, gyorsabban épül fel a beteg. Székely hetente 2-3 ilyen műtétet végzett a szóban forgó kórházban, betegei pedig ragaszkodnak a Székely-féle fajta műtéti eljáráshoz. Most azt találta ki a kórház, hogy a Honvédkórház szív-, ér-, és mellkassebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, Szolnoky Jenő vállal hetente egyetlen délután egyetlen műtétet náluk. Ő az, akinek még az elküldött szívsebész mellett nagy tapasztalata van ebben a műtéti eljárásban. A várólisták aligha csökkennek tehát.

Szolnoky a portál információi szerint most tartotta az első bemutató-oktató műtétet, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben maradt szívsebészek tanulhassák az eljárást.

De más helyzetet is kezelni kell. Az Index értesülése szerint „nem tudták megoldani egyelőre azt a problémát, hogy ezeken a délutáni műtéteken milyen team vegyen részt, mert a nappali műszakosok nem vállalták a délutáni pluszmunkát. A szerda délutáni bemutató műtéten így azok a délutáni ügyeletes orvosok és szakápolók vettek részt, akiknek elsősorban az lenne a feladata, hogy a sürgős beavatkozásra szoruló betegek ellátására álljanak készenlétben.”

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik