Belföld

Két gyermek maradt árván a sárospataki horrorbalesetben

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki felelőtlensége miatt teljesen tönkrement egy család élete.

Kiderült, hogy a férfi olyan pszichoaktív anyagot fogyasztott a tavaly novemberi baleset előtt, amely hatását tekintve mozgás és egyensúlyzavarok, csökkent reflexek, esetleges szorongás, zavartság, pánik és hallucinációk formájában hátráltatják a sofőrt a vészhelyzet felismerésében, elhárításában.

A férfi ennek ellenére is kocsiba ült. A sofőr Sátoraljaújhely irányából Sárospatak felé haladt az egyenes útszakaszon, indokolatlanul áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol nem biztosított elsőbbséget, és fékezés nélkül frontálisan ütközött a vele szemben közlekedő kocsival.

A vétlen kocsi jobb első ülésén ülő férfi és a jobb hátsó ülésen helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A 24.hu megtudta, hogy a vétlen kocsiban egy kétgyermekes család utazott. A szörnyű balesetben a két fiú édesapja és az édesanyja is meghalt. A két gyerek nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség börtönbüntetést kért a letartóztatásban lévő sofőr ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik