Belföld

5-6 fok van éjszakánként a fóti speciális gyermekotthonban

5-6 fok van éjszakánként a fóti speciális gyermekotthonban

Frissítünk!

Nincs fűtés a fóti Károlyi István Gyermekközpont, mert elromlott a kazán, és valahogy nem jut pénz a javítására, erről beszélt Szél Bernadett országgyűlési képviselő a kedden közzétett élő Facebook-videójában.

A politikus elmondta, hatmillió forintba kerülne, hogy új kazán legyen, ami működőképes.

Éjszakánként 5-6 fok van, és egy csomó gyerek és itt dolgozó ember jéghideg hálószobákban alszik, illetve jéghideg termekben dolgozik.

Szél Bernadett úgy fogalmazott, bár senki nem panaszkodott, a radiátorok hidegek és mindenhol hősugárzókat látott. Véleménye szerint nonszensz, hogy hetven gyerek ott fázik, ezért azt üzente a kormánynak, hogy küldjenek az otthonnak hatmillió forintot a kazánra.

Arról nem is beszéltem, hogy más iskolák is vannak itt a területen, amivel úgy tudom, hogy egy rendszeren vannak a fóti gyermekközpontban lakók, tehát elég sokan fázhatnak.

Hozzátette azt is, látszik, hogy nem invesztálnak pénzt ebbe az otthonban. Szél Bernadett szerint arra várnak, hogy valamelyik nagyúr majd megkaparintja a területet, és azt csinál vele, amit gondol.

Kérdéseinkkel megkerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Élőben Fótról

Élőben Fótról #szelbernadett Eljöttem Fótra a speciális gyermekotthonba, és azt látom, sehol nincs fűtés, mert elromlott a kazán és valahogy nem jut pénz a javításra. Tisztelt Kormány, ha leszálltak a privát jetek, nem tudnának 6 millió forintot adni a gyermekotthonba? Ennyi egy új kazán. Fáznak a gyermekek! #családokéve LOL

Közzétette: Szél Bernadett – 2018. október 2., kedd

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik