Belföld

Pintér Sándor kinevezte az új budapesti rendőrfőkapitányt

Pintér Sándor belügyminiszter október 1-jei hatállyal kinevezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vezetőjének Terdik Tamás ezredest  – közölte a tárca hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, az országos rendőrfőkapitány javaslatára és a Fővárosi Közgyűlés támogató véleményére figyelemmel került sor a főkapitányi kinevezésre.

A tárca szeptember elején tudatta, hogy a hónap végén távozik posztjáról a budapesti rendőrfőkapitány, Bucsek Gábor, akinek vezetői kinevezését saját kérésére vonta vissza a belügyminiszter. Közölték azt is, hogy a miniszter – az országos rendőrfőkapitány javaslatára – a BRFK vezetőjének Terdik Tamást tervezi kinevezni.

A Fővárosi Közgyűlés szeptember 26-án egyhangúlag támogatta Terdik Tamás kinevezését budapesti rendőrfőkapitánnyá. Terdik Tamás a testület előtt elmondta, hogy 19 éve rendőr, 2008 óta Budapesten szolgál, 2015-ben lett a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

Új munkájával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljes személyi állománya képes és alkalmas arra, hogy a szakma és a lakosság elvárásának meg tudjon felelni, azért dolgoznak, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa maradhasson.

De elismerően szólt elődjéről is a megválasztásakor. Azt mondta, hogy az elmúlt négy év szakmai munkáját kívánja folytatni. Bucsek Gábor irányítása alatt ugyanis csökkent a reagálási, kiérkezési idő, és a “nyomozáseredményességi” mutatók is emelkedtek. Az új kapitány véleménye szerint tovább kell mélyíteniük a lakosság rendőrségbe vetett bizalmát, és tovább kell erősíteniük a rendőrség szolgáltató jellegét.

Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik