Belföld

Temetést rendeztek Orbán házánál – videó

A régi gyülekezési törvényt búcsúztatta a Momentum.

A hvg.hu szúrta ki, hogy éjszaka, a gyülekezési törvény hétfői szigorítása előtt, a Momentum Mozgalom eltemette a jogszabályt és megkoszorúzta Orbán Viktor házát, és az akcióról videót is közzétett közösségi oldalán.

A Momentum Mozgalom szerint az új gyülekezési törvény súlyosan sérti a véleménynyilvánítás szabadságát, a hatalom az embereknek ezt a jogát nem korlátozhatná, de mivel fél, ezért minél távolabb  tartaná magát az emberek véleményétől.

Ez a szabályozás újabb példája annak, hogy a törvényalkotók nem azon dolgoznak, hogy milyen törvénnyel tudnák jobbá tenni az emberek életét, hanem azon, hogy milyen törvényekkel tudják kényelmesebbé tenni a sajátjukat!

Orbán Viktor Cinege utcai házánál gyertyát gyújtottak, levélben kérték számon a „kedves főbűnöző”-nek titulált kormányfőt, hogy miért volt fontosabb számára fellépni a gyülekezési jog, mint a korrupció ellen.

A Momentum szerint a törvénymódosítással az a Fidesz célja, hogy még jobban elszeparálja magát az emberek véleményétől, pedig egy demokráciában a véleménynyilvánítás szabadságánál semmi sem fontosabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik