Belföld

Szájer József: Most lett tele velünk a hócipőjük

Az EP-képviselő szerint a jognak már nincs értéke az EP-ben.

Szájer József az Echo Tv Bayer show című műsorban úgy vélte, a  Sargentini-jelentés elfogadása jogsértő, a kétharmados többségnél  nem vették figyelembe a tartózkodó voksokat. Szerinte a jogi szolgálat utólag szégyellni fogja, hogy asszisztált ehhez.

A fideszes EP-képviselő szerint így egy jövőbeli Európai Bizottság is megbukhatna, egy bizalmatlansági indítványnál ugyanilyen szabályt kellene alkalmazni, de akkor meg majd azt mondják,

nem baj, megint azt számoljuk, amelyik nekünk a jobb.

Szerinte ugyanis nincs értéke a jognak az Európai Parlamentben. Az EU-t uraló többség soha nem volt versenyhelyzetben, ezért úgy gondolja, azt csinál, amit akar.

Szájer József úgy látja, a nyugati hatalmak kezdetektől fogva úgy néztek a közép-európai tagokra, mint „szegény rokonokra, amelyek alkalmatlanok és buták, „gyüttment” eszmékkel.

A lenézést mindig is lehetett érezni, de most lett tele a hócipőjük velünk.  Azt hitték, ha bevesznek az unióba, mindent úgy csinálunk, ahogy ők mondják. 2004 és 2010 között nem is volt olyan brüsszeli utasítás, amit a magyar kormány ne hajtott volna végre.

A konfliktusok ott kezdődtek, amikor kiderült, Közép-Európának is van arról elképzelése, miként működjön a kontinens.

Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Horvátország felismerte a saját érdekeit és hajlandó volt ezért cselekedni.

Nyugat-Európa már régen feladta, hogy önmaga maradjon, de Közép-Európa nem adja fel, nem akar elindulni az úton, amely vége a terrorizmus, a biztonság összeomlása. Szájer József szerint a visegrádi négyek jelképezik azt is, hogy össze lehet fogni a migráció ügyében is, hiszen minden elveszhet, ha azt nem sikerül
megállítani.

Kiemelt kép: Echo Tv

Ajánlott videó

Olvasói sztorik