Belföld

27 milliót adott a kormány a melegeket leprásokhoz hasonlító portálnak

Jézus a legkülönfélébb betegségben szenvedők, tisztátalanok, bűnösök közé ment, hogy gyógyítsa őket. Szent Ferenc is magához ölelt egy leprást.(… ). Korunk társadalmának peremén élő melegek is az integrációra vágynak. A párhuzam persze nem tökéletes, de mindenképp érdemes ennek tükrében önvizsgálatot tartani

– ilyesmi tartalmakkal jelentkezik az S4C.news  nevű nem túl ismert portál. A Népszava most arról írt, hogy ismeretlenségük ellenére a kormány most ad nekik 30 millió forint támogatást.

A fenti szöveget leíró Varga Gergő Zoltán a homoszexualitást, mint a mentális zavarok nagykönyvéből sajnálatos módon törölt betegséget is említi egy másik, Pride-dal foglalkozó cikkében.

Mint a Népszava megtudta, a május végén elstartoló, zömében keresztényüldözés témájával foglalkozó honlap

az idei évre 27,2 millió forintos támogatást kapott az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárságtól,

vagyis a (korábban az EMMI, ma a Miniszterelnökség alá tartozó) ÜKERHÁT-tól, amit néhány napja már államtitkárként vezet Azbej Tristan.

A támogatás mértékéről Vágvölgyi Gergely, a portál főszerkesztője úgy nyilatkozott, hogy a 27 millió forint csak keretösszeg, az év végéig fel nem használt forrásokat visszaküldik az államtitkárságnak. A főszerkesztő szerint nincs személyi átfedés az ÜKERHÁT és keresztény portál munkatársai között – a pénzt az oldal felelős kiadója, a 777 Közösség Egyesület kapja, de ebből nem költenek magára az egyesületi működésre.

A Népszava arról is írt, hogy a portál egyik állandó munkatársa Kassab Adonis, aki az oroszbarát honlapként emlegetett Orientalista.hu főszerkesztője, korábban a Magyar Gárda tagja volt, majd a Jobbik budapesti alelnöke lett, ám hamarosan kiábrándult a pártból.

Kiemelt kép: Ilan Pellenberg / www.agif.com.br / AGIF 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik