Belföld

24 fok is lehet a jövő héten

A Kiderül előrejelzéséből úgy tűnik, hogy ott folytatja az időjárás a jövő héten, ahol most vasárnap abbahagyta. Vagyis marad a szép napos idő, persze a hajnalok már csípősek lesznek.

Hétfőn északon és keleten felhősebb idő lesz kevesebb, másutt változóan felhős idő várható több napsütéssel. Csapadék nem valószínű, de késő délután északkeleten néhol jelentéktelen eső lehet. Megélénkül, főként délkeleten megerősödik a délkeleti szél, majd késő délutántól a Dunántúlon a szél északira, északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul.

Kedden eleinte felhősebb lesz az ég, majd délutántól már jelentősen csökken a felhőzet, és napos idő várható. A nap első felében helyenként – nagyobb eséllyel a Dunántúlon – futó zápor, gyenge eső esetleg lehet. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúl egyes részein meg is erősödik, majd délutántól mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 23 fok között alakul.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz, de az északi megyékben néhol gyenge eső, zápor előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem lesz. Az északias szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Pénteken jobbára derült, napos, csapadékmentes időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős időre, több-kevesebb napsütésre és helyenként záporokra lehet készülni. A délkeleti szél élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között alakul.

(kiemelt kép: Mohai Balázs, mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik