Belföld

Milliós kártérítést követel egy magyar házaspár a WizzAir-től, mert érvényes jeggyel sem szállhattak fel a gépre

Az otthagyott poggyászok után most egy másik akciójával akasztotta ki a WizzAir az utasait. Az ATV Híradója számolt be arról, hogy

ezúttal egy szervezett csoport két utasától tagadták meg a beszállást, akik már egy hónapja, egy utazási irodán keresztül vették meg a jegyeket. 

Szerda hajnalban indultak volna egy 29 fős csoporttal Debrecenből Tel Avivba, a sátorok ünnepére készültek, szervezett programokkal, idegenvezetővel. Az egyik pórul járt utas, Balogh Ferenc az ATV Híradójának ezt nyilatkozta:

a becsekkolásnál szóltak a feleségének és egy másik hölgynek, hogy több jegyet adtak el a kelleténél, ezért ők nem szállhatnak fel a repülőre. Hogy ne szakadjanak szét a családok, Ferenc felajánlotta a jegyét a hölgynek, és a feleségével ketten maradtak itthon.

Darai-Nagy Judith, a szóban forgó utazási iroda, a Smart Travel ügyvezető igazgatója szerint a WizzAir teljesen jogtalanul és szabályellenesen kiemelt két főt a csoportból.

Ilyenre nem is hallottunk még precedenst, hogy egy csoportfoglalást megbontsanak

– mondta. Szabály szerint ugyanis, ha a túlfoglalás miatt nem fér fel valaki, akkor először önkénteseket kell keresni, akik hajlandók lemondani vagy elhalasztani az utat valamilyen kompenzáció vagy kedvezmény fejében.

Az itthon hagyott házaspár ügyvédet fogadott, milliós kártérítést szeretnének a légitársaságtól.

(MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik