Belföld

Megfejelte a rendőrt, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki 2017 novemberében a vele szemben intézkedő rendőrnek ellenállt és neki sérülést okozott.

A vád szerint a huszonhárom éves elkövető tavaly novemberben, Szegeden, verekedésbe keveredett. A rendbontó társasághoz kivonultak a rendőrök. A vádlott a rendőri intézkedés során folyamatosan beszélt a másik csapathoz, majd hívni akarta a testvérét. Az egyik rendőr felszólította, hogy ne telefonáljon, mire a vádlott a földhöz vágta a telefonját. Az alkohol és kábítószer hatása alatt álló elkövetőt ekkor a rendőrök megbilincselték, majd a karjainál fogva a szolgálati kocsihoz kísérték. Ennek során a vádlott többször megpróbált összerogyni, hirtelen rángatással a fogásból kiszabadulni.

A vádlott egy alkalommal megfeszítette a lábait, lendületet vett és hirtelen, hátrafelé irányuló mozdulattal megfejelte az őt kísérő rendőrt. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A vádlottat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyészség az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a kiszabadandó büntetés pontos mértékére. Ebben az ügyben az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év 8 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik