Belföld

Orbán beszélt a repültetéséről

Idén is lesz nyugdíjprémium – erősítette meg Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Elmondta, csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.

A miniszterelnök beszélt az Átlátszó cikkéről is, – amiből kiderült, hogy Garancsi repteti a luxusgépén –  szerinte az egy lejáratócikk, de világossá tette:

Ha valaki idesuhint, akkor arra válaszolunk, amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

Hozzátette, ők senkit nem járatnak le, nem kritizálnak feleslegesen, nem támadnak meg senkit, senkiről nem mondanak rosszat.

Jó öreg bevándorlás

A bevándorláspárti és a bevándorlásellenes európai képviselők csatája még nem dőlt el, a mérkőzést meg kell vívni, és májusban az európai parlamenti (EP) választáson meg kell változtatni az európai politikát

– mondta reggel a miniszterelnök. A kormányfő szerint ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik egyben egy komoly demokráciaproblémát is jelentenek, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak.

Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt

– jelentette ki Orbán Viktor.

(MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik