Belföld

Sándor Mária: Az egészségügyben dolgozók munkája talán ér annyit, mint a politikusoké

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 09. 25. 07:38

Korábban a témában:

Tisztességes, becsületes betegellátásért harcoltam három évvel ezelőtt – mondta az ATV Egyenes Beszéd című, hétfő esti műsorában Sándor Mária. Hozzátette:

A betegek, akik a legkiszolgáltatottabbak, ők nem álltak bele.

Ennek oka szerinte az, hogy az ápolók túl vannak terhelve, azokra pedig ez még hatványozottabban igaz, akik valamivel méltányosabb bért akarnának és túlóráznak, ők pedig a nagy valószínűséggel kiégnek, a pácienseknek velük emiatt negatív tapasztalataik vannak.

Sándor Mária azt mondta: harcában az egészségügyisek is magára hagyták, mert egyszerűen nem hittek neki. Bizonyítékokat mutatott a műsorban, hogy ugyanazon végzettséggel rendelkező nővérek egyike 170 ezer, másik pedig 350 ezer forintot keres:

Nem lehet az alapján megkülönböztetni a béreket, hogy én egy profitot termelő osztály vagyok, én meg nem tudok kikényszeríteni pénzt a haldokló pácienstől.

Szerinte a bérkülönbségekért a politikán túl az intézményvezetők a felelősek, illetve az egészségügyben dolgozók többsége nem tudja, milyen jogok illetik meg. Úgy véli 260-270 ezer forint már elfogadható bér lenne, mert

talán ér annyit a munkájuk, mint a politikusoké.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.