Belföld

Sándor Mária: Az egészségügyben dolgozók munkája talán ér annyit, mint a politikusoké

Tisztességes, becsületes betegellátásért harcoltam három évvel ezelőtt – mondta az ATV Egyenes Beszéd című, hétfő esti műsorában Sándor Mária. Hozzátette:

A betegek, akik a legkiszolgáltatottabbak, ők nem álltak bele.

Ennek oka szerinte az, hogy az ápolók túl vannak terhelve, azokra pedig ez még hatványozottabban igaz, akik valamivel méltányosabb bért akarnának és túlóráznak, ők pedig a nagy valószínűséggel kiégnek, a pácienseknek velük emiatt negatív tapasztalataik vannak.

Sándor Mária azt mondta: harcában az egészségügyisek is magára hagyták, mert egyszerűen nem hittek neki. Bizonyítékokat mutatott a műsorban, hogy ugyanazon végzettséggel rendelkező nővérek egyike 170 ezer, másik pedig 350 ezer forintot keres:

Nem lehet az alapján megkülönböztetni a béreket, hogy én egy profitot termelő osztály vagyok, én meg nem tudok kikényszeríteni pénzt a haldokló pácienstől.

Szerinte a bérkülönbségekért a politikán túl az intézményvezetők a felelősek, illetve az egészségügyben dolgozók többsége nem tudja, milyen jogok illetik meg. Úgy véli 260-270 ezer forint már elfogadható bér lenne, mert

talán ér annyit a munkájuk, mint a politikusoké.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik