Belföld
Workers on the assembly line in sorting frozen raspberries

25 ezer állás betöltetlen az iparban, a multik kivéreztethetik a kisvállalkozásokat

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2018. 09. 25. 07:12

Korábban a témában:

Több mint 25 ezer álláshely betöltetlen az iparbanm a tervezett nagyberuházásoknál pedig több ezer fős létszámbővüléssel számolnak. Padlóra kerülhet a magyar kis. és középvállalati szektor, ha a multik elszívják a munkaerőt — erről számolt be a Népszava keddi lapszámában.

A lap szerint a Magyar Nemzeti Bank összefoglalójában az áll, hogy az elmúlt években bejelentett, összességében 2097 milliárd forint értékű nagyberuházásokat végrehajtó cégek több mint 15 ezer fős létszámbővüléssel számolnak. Ennek forrásait azonban sem a munkaadói, sem a munkavállalói képviseletek nem látják.

Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke azt mondta a lapnak: a tervezett beruházások valójában nem 15 ezer új, hanem 15 ezer másmilyen munkahelyet hoznak majd létre. Szerinte a beruházó cégek valóban képesek lesznek 15 ezer fővel bővíteni dolgozói létszámukat, de csak úgy, hogy 15 ezer másik magyarországi munkahely megszűnik. Ebben a játszmában pedig a kis- és középvállalkozások húzzák majd a rövidebbet.

Fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.