Belföld

Három napig ivott az apa, mielőtt halálba vitte a kislányát

Hétvégén beszámoltunk arról, hogy egy gyermek meghalt, kettő súlyosan megsérült szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádkakon. Már a baleset után kiderült, hogy a sofőr ittas volt, a Blikk most további részleteket közölt a tragédiáról.

Nemrégiben vesztettük el a nagymamánkat. Apukánkat nagyon megviselte, gyógyszereket szedett. Szombaton cigarettáért indult, észre sem vette, hogy a gyerekek a hátsó ülésen ültek. Mással készültek valahova

– mondta a lapnak a balesetet okozó férfi egyik fia, aki azt is elmesélte, hogy a villanypóznának csapódó Fiat hátsó ülésen a balesetben elhunyt 14 éves lány mellett utazott 10 éves öccse és 4 éves húga is.

A család egy rokona azt mondta, a férfi három napja folyamatosan ivott.

A háztól nagyjából 2 kilométerre jutott az autóval, amikor két, az út szélén parkoló kocsit akart kikerülni, ám túl nagy sebességgel haladt, és előbb az árokba sodródott, majd egy villanyoszlopnak csapódott.

A férfi és két súlyosan sérült gyermeke jelenleg a miskolci kórházban vannak, az intenzív osztályról mindhárman kikerültek. A gyerekeket csak az édesanyjuk látogathatja, a kisfiút tudomásunk szerint még vasárnap is megműtötték.

A rendőrség halált okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást. A férfi 2–8 évig terjedő szabadságvesztést kaphat.

Kiemelt kép: MTI/Vajda János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik