Belföld

Lesz ma minden: eső, szél, napsütés, kellemes délután, csípős éjszaka

Az ország délnyugati felén fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, általában több órára kisüt a nap, másutt egész nap nagyrészt felhős idő várható rövid napos időszakokkal – írja a Kiderül.hu a vasárnapra várható időjárásról.

Helyenként záporeső valószínű, elsősorban a reggeli, kora délelőtti, illetve a késő délutáni, esti órákban. Többfelé megélénkül, estétől északnyugaton megerősödik a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, délen lesz a melegebb, az Északi-középhegység térségében a leghűvösebb. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

És aztán

Hétfőn éjszaka megnövekszik, majd délelőttől északnyugat felől csökken a felhőzet, kiderül az ég, és csak kevés gomolyfelhő lehet.

Reggelig többfelé, majd inkább csak délen és keleten várható eső, zápor, kora délutánra aztán mindenütt megszűnik a csapadék.

Az éjszaka második felétől északnyugatira fordul, és sokfelé viharossá fokozódik a szél, délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

A jövő hétre vonatkozó előrejelzés szerint szerdán lesz olyan térség az országban, ahol hajnalban csupán 3 fok lesz, csütörtökön és pénteken lehet a legmelegebb, 20 fok feletti napi maximumhőmérséklettel, aztán hétvégére elromlik az idő.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik