Belföld
Budapest, 2018. szeptember 22.
A katasztrófavédelem országos lépcsőfutó bajnokságán versenyez egy tűzoltó a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsőházában 2018. szeptember 22-én. A rajthoz álló tűzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesíteni a huszonkét emeletes versenytávot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Egy csomó tűzoltó rohant fel a SOTE tetejére

24.hu
24.hu

2018. 09. 22. 12:32

És nagyon elfáradtak, mire megmászták a huszonkét emeletet.
Korábban a témában:

Országos lépcsőfutó bajnokságot rendezett ma a katasztrófavédelem a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében, immár tizenkilencedszer.

A tűz- és sporttársak teljes védőfelszereléssel, légzőkészülékkel, acélpalackkal azaz közel huszonöt kilogrammos súllyal inaltak a huszonkét emelet magasan húzódó csúcsig.

Budapest, 2018. szeptember 22.
A katasztrófavédelem országos lépcsõfutó bajnokságán tûzoltók pihennek a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsõházában 2018. szeptember 22-én. A rajthoz álló tûzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesíteni a huszonkét emeletes versenytávot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Egyéniben és párosban is teljesíthető volt a táv, de utóbbi az igazi, ugyanis nemzetközileg a páros formáció az alap, lévén a „tényleges tűzoltói beavatkozásoknál” is a tűzoltók közösen egymásra számítva hajtják végre a feladatokat.

A lépcsőfetisiszták kedvéért rögzítünk egy szabályt: a párosok tagjainak együtt kell maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhatnak el egymástól.

Arról, hogy a másfélszáz induló közül, kik voltak azok, akik sok száz lépcsőfok után további egy illetve két lépcsőfokot is meg kellett mászniuk (dobogó), egyelőre nem adott hírt az MTI.

Budapest, 2018. szeptember 22.
A katasztrófavédelem országos lépcsõfutó bajnokságán pihen egy tûzoltó a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületének lépcsõházában 2018. szeptember 22-én. A rajthoz álló tûzoltóknak teljes felszerelésben kellett teljesíteni a huszonkét emeletes versenytávot.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Fotó: Balogh Zoltán MTI

Míg a tűzoltók után befutnak az eredmények is, mutatjuk tavalyi parádés, galériás cikkünkket tavalyról…

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás
Ön milyen gyorsan futna fel 22 emeletnyi lépcsőn?
Teljes felszerelésben futottak az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon induló katasztófavédelmisek. Fotók!

…valamint felidézzük: az elmúlt évben az egyéni abszolút kategóriát Benőcs Zoltán, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte 2 perc 54 másodperces idővel; a párosok abszolút versenyében pedig Farkas Csaba őrnagy és Sági József százados, a váci katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltói bizonyultak a leggyorsabbnak, 3 perc 14 másodperces eredménnyel.

Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége teljesíteni azt távot; gyanítjuk, eztán megkapta bajtársaitól a Lift becenevet.A tavalyi díjátadó számunkra legkedvesebb mondata Palotai Zsolt Gábor tű. ezredest, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének köszönhető: az ezredes elmondta, különösen örül annak, hogy a versenyt sérülések nélkül hajtották végre az indulók.

Reméljük idén is épen maradt minden lánglovagboka.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.