Belföld

Nincs korhatár, 75 év felett is gyógyítanak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 09. 21. 09:08

Továbbra sincs felső korhatára az egészségügyi ellátásoknak.

A Magyar Idők idézi az InfoRádiót, amely korábban a Magyar Időket idézte, amikor arról kérdezte Kásler Miklóst, valóban  diszkriminál-e az egészségügy, kor alapján. Az emberi erőforrások minisztere ezt kategorikusan cáfolta. Felelőtlennek, embertelennek nevezte az interneten újra terjedő álhírt, amely szerint

75 év felett nem járnak a legmodernebb és egyben legköltségesebb életmentő terápiák.

A miniszter azt mondta, a hírnek semmi alapja nincs.

Soha senkinek eszébe sem jutott ilyen irányú lépést tenni, ez egy politikai szélhámosság. Semmilyen megkülönböztetés nem létezik, ugyanakkor viszont embereket heccelni és az életük biztonságát kérdésessé tenni teljesen alaptanul, ezt semmiféle ambíció nem indokolhatja.

A Magyar Idők szerint most minden forrásmegjelölést nélkülöző oldalak adták hírül, hogy

Nagy Anikó szerint nem áll rendelkezésre elegendő forrás az állampolgárok által befizetett tb-ből, hogy mindenki életét megmentsék, ezért valahol meg kellett húzni a határt.

A lap szerint az egészségügyi államtitkár soha nem mondott ilyet és már a választások előtt is felröppent egy álhír, a 168 Óra írása után.

Az InfoRádió honlapja előzőleg nem a pénzhiányt, hanem a Magyar Időket idézve tisztázta, hogy a félreértés alapja akkor az lehetett, hogy az egészségbiztosító több új onkológiai gyógyszert befogadott normál finanszírozásba, kettőhöz pedig életkori figyelmeztetést (nem tiltást!) adott ki a gyógyszergyártó kérésére.

Kásler Miklós szerint ennek a magyarázata, hogy az adott gyógyszer a klinikai vizsgálatok szerint egy adott korig hatásos. Azt mondta nem tud szabadulni a gondolattól, hogy itt

tudatosan embereket zaklattak és háborgattak a félelmekkel.

Ezt erősítette meg Rétvári Bence parlamenti államtitkár is, aki egy parlamenti írásbeli kérdésre korábban azt válaszolta, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap a gyógyszerek alkalmazásában az esélyegyenlőség elve szerint jár el, nem tehet, nem is tesz különbséget a betegek között.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.