Belföld

Életfogytiglant kapott a nagyerdei brutális gyilkos

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 09. 19. 16:09

Debreceni Törvényszék előkészítő ülést tartott a K. A. ellen aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és 8 rendbeli súlyos testi sértés kísérlete miatt indult büntetőügyben.

A középkorú férfi az előkészítő ülésen a tárgyalás tartási jogáról lemondott, valamint beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott.A bíróság a vádlottat, mint többszörös visszaesőt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházra, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Feltételes szabadságra legkorábban 30 év múlva bocsátható.

A férfi tavaly nyáron egy nyíregyházi hajléktalan szállóról átköltözött egy debreceni hajléktalan szálóra. A vádlott a városban alkalmi munkákat végzett, majd a kapott pénzt italra és gyógyszerre költötte. K. A. idén február 18-án Debrecen főterén észrevette a sértettet, akivel előtte már többször találkoztak és megkínálták egymást itallal. A beszélgetés során a férfi és a nő megállapodtak abban, hogy együtt kimennek a Nagyerdőre, ahol közösülni akartak.

A 33 éves férfi és a nő gyalog indultak útnak. Mire kiértek az erdőbe, addigra mind a ketten nagyon ittas állapotba kerültek. Az állatkerttel szemben lévő stadionnál lefordultak balra és bementek az erdőbe, ahol megpróbáltak közösülni, mely nem sikerült. A nő közölte, hogy ezt abba akarja hagyni, mire szóváltás alakult ki köztük. K. A. ekkor agresszív lett, majd dulakodni kezdtek, amely során mindketten a földre kerültek. A földön fekvő nőt a férfi ököllel megütötte és továbbra is próbált vele közösülni. A 33 éves férfi ezt követően ököllel állon vágta a nőt, majd alkarjával a nyakára ránehezedett. A férfi egy idő után már csak azt vette észre, hogy a sértett nem lélegzik. Mikor a férfi rájött arra, hogy mit tett, felöltözött és a helyszínről a hajléktalan szállóra távozott. A nő holttestére járókelők találtak rá, akik értesítették a rendőrséget.

A  férfi két nappal később Debrecen belvárosában nyolc nőt és egy az édesanyjával sétáló 13 éves gyermeket bántalmazott úgy, hogy minden előzetes szóváltás nélkül ököllel arcon ütötte őket.

Az egyik sértett nem vesztette el lélekjelenlétét és felhívta a segélyhívót, majd a kiérkező rendőrök a férfit a helyszíntől nem messze elfogták. A nők és a gyermek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Dr. Virágh Pál bíró kiemelte, hogy a nyomozati munka, amely alapján azonosították az emberölés elkövetőjét alapos és színvonalas volt, továbbá az ülésen elfogadta az ügyész által felsorolt bizonyítékokat. Mint mondta: a vádlott cselekményével az átlagot lényegesen meghaladó testi és lelki gyötrelmet okozott, amely a szokásostól eltérő lelketlenséggel, a sértett emberi méltóságának megalázásával történt. A puszta kézzel elkövetett emberölés – amelyhez szexuális indíttatás is társult – az egyik leggátlástalanabb magatartás.

A bíróság a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a férfi büntetett előéletét, azt hogy többszörös visszaesőnek minősül, Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe azt, hogy a vádlott az eljárás során beismerő vallomást tett, valamint azt, hogy a testi sértések kísérleti szakban maradtak.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerős.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.