Belföld

Vége lett az úszóklubnak, mert a tao-pénzből épített uszoda fenntartása túl sokba került

Szombathelyen új medencét építettek a város fedett uszodájában, méghozzá társaságiadó-pénzből. Hiába ígérte azt még honvédelmi miniszter korában a szombathelyi kötődésű Hende Csaba, hogy ne aggódjanak, mert a modern kivitelezésnek köszönhetően olcsóbb lesz az uszoda fenntartása, hát nem lett az – emlékeztet a sztorit megíró ugytudjuk.hu.

Az uszoda fenntartása a megyei önkormányzati többségű cég dolga, az meg megemelte a belépődíjakat és a medencék használatáért felszámított jegyek árát az úszók számára.

Június 9-től 250 forint helyett, 650 forintra emelték a sportolók jegyárait. Ezt pedig mindig meg kell váltaniuk, legyen szó edzésről, vagy akár versenyről. De az úszók ezen felül még a sáv használatért is fizetnek, ami szintén emelkedett. 1016 forint helyett 2200 forintot kell fizetniük alkalmanként – írja a portál.

Az úszóegyesület emiatt aztán a sportolók szüleivel fizetteti meg a drágulást. A tagdíj havonta 13500 forintról 25 ezer forintra ugrott.

A történet végén aztán a civil szervezetként működő úszóklub, a Vízmű SC megszűnik, helyette a szombathelyi sportiskolát bővíti az önkormányzat egy úszószakosztállyal.

(Kiemelt képünk illusztráció, azon nem a szombathelyi, hanem a budapesti Császár-Komjádi uszoda látható. Fotó: 24.hu/Berecz Valter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik