Belföld

Határozatot is írt magának a Fidesz arról, hogy a Sargentini-jelentés a migránspártiak zsarolása

A Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak
visszautasításáról

címmel nyújtott be határozatot a Sargentini-jelentés ellen Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Tehát nem csak anti-Sargentini-kampányt és európai jogorvoslatot akar a magyar kormány, hanem egy harmadik frontot is nyit, a szerintük el sem fogadott jelentéssel szemben.

A Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar parlament saját hatáskörében meghozott döntéseit, Alaptörvényét, jogszabályait és személyi döntéseit támadta meg. Ezzel túllépte hatáskörét és megsértette Magyarország szuverenitását

– áll a határozatban, majd arról értekeznek benne, hogy Magyarország mennyi mindent tett a migráció ellen, hogy oda lyukadjanak ki:

Visszautasítjuk a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait

– azaz megismétlik azt a kormányzati szöveget, hogy a jelentés a bevándorlás ellenzése miatt íródott volna, és azért szavazták volna meg.

A határozat érdemi része így zárul:

Felszólítjuk Magyarország kormányát, hogy ne engedjen a zsarolásnak: utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben! Kijelentjük, hogy Magyarország maga védi a határait! Fenntartjuk a kerítést és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát

– tehát még egyszer összemossák a jogállamiság szisztematikus leépítéséről szóló javaslatot a migráció kérdéseivel, idekeverve az Európai Bizottság új javaslatát, amely szerint a Frontex végső esetben kisegíthetné a határaikat védő tagállamokat, nem elvéve a határvédelmi szuverén jogukat.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik