Belföld

Hazahozzák a becsődölt utazási iroda utasait 

Azokat, akik nem tudtak elutazni, kártalanítják.

Hétfőn jelent meg a Real Reisen Utazási Iroda honlapján, hogy a utazásszervezői engedélyét visszavonták. Az InfoRádió kereste a céget, ahol elmondták: biztosítójuk hírzárlatot rendelt el az ügyben. Annyit elárultak,

valamennyi külföldön lévő utasukat elindították Magyarországra, a többieknek a befizetett részvételi díjakat visszafizetik.

Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének szóvivője szerint a július 1-jével szigorított szabályok alapján az utazási irodáknak két biztosítással kell rendelkezniük.

Az egyik biztosítás egy úgynevezett hazamentési biztosítás, ami arra való, hogy egy utazási irodai csőd esetén a külföldön tartózkodó utasokat a biztosító társaság hazaszállítsa Magyarországra.

A másik arra nyújt fedezetet, hogy azok, akik befizették a részvételi díjukat, de nem tudtak elutazni, teljeskörűen visszakapják pénzüket. Ilyenkor a biztosító gondoskodik az utasok hazaszállításáról, a Magyarországon maradtak kártalanításáról.

A szóvivő úgy tudja, ez a jelen esetben teljeskörűen megtörténik. A károsultaknak ezúttal az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél kell jelentkezniük. Miután mindenki benyújtotta igényét, a biztosító kártalanítja az utasokat és visszafizeti a részvételi díjat. Ez máskor elhúzódhat néhány hónapig is, de most várhatóan csak néhány hét lesz – tette hozzá a szóvivő.

Kiemelt kép: 24.hu / Bielik István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik