Belföld

A diákújságírók szervezetének elnöke szerint Sargentini bekaphatna egy darab húst

Újabb minőségi sziporka.

Csütörtökön már megemlékeztünk arról, hogy milyen intellektuális teljesítményre sarkallta Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselőt a Sargentini-jelentés elfogadása – ő felszólalásában jól megnyomta a holland képviselőnő vezetéknevének első három betűjét, elválasztva a többitől.

Erős versenyző Kecskés István, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének elnöke is. Ez az a szervezet, amely újságírói pályára készülő általános- és középiskolásokat, egyetemistákat, pályakezdőket fog össze, és rengeteg iskolában jelen van diákrádió-hálózatával, valamint Tallózó című magazinjával.

Az újságírópalánták szervezetének 41 éves elnökét a jelentés szerdai megszavazása a „Mi a tökömnek örült Sargentini?” című bejegyzés megírására sarkallta „Ez a tuti” című blogján. A gyerekek számára példát mutató írás utolsó, igen szellemes mondata így szól:

Egy dolog azért talán megjegyezhető: Sargentini a wikipedia oldala szerint vegetáriánus, lehet, hogy ha bekapna egy darab húst, akkor előrébb lennénk…

Ugyancsak Kecskés írt a napokban arról a blogján, hogy nevén kell nevezni a dolgokat: „cigányok öltek Badacsonyban, gyilkolták meg Marian Cozmát, lincselték meg Szögi Lajost”.

(Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik