Belföld
Budapest, 2018. szeptember 10.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a japán Bridgestone tatabányai üzemének bõvítését bejelentõ sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. szeptember 10-én. Az újabb, 9,2 milliárd forintos beruházás keretében - amelyhez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít - új, 10 ezer négyzetméteres raktárt építenek, valamint további kapacitás-bõvítést hajtanak végre, amellyel a tatabányai üzem abroncsgyártási kapacitását 2020-ra évi 7,2 millióra bõvítik.
MTI Fotó: Soós Lajos

Szijjártó Péter: Csalással fogadták el a Sargentini-jelentést

24.hu
24.hu

2018. 09. 12. 14:41

Az Európai Parlament (EP) döntése a Sargentini-jelentés elfogadásáról a bevándorláspárti politikusok kicsinyes bosszúja

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten

Member of European Parliament Judith Sargentini (C) reacts after the vote on the situation in Hungary during a voting session at the European Parliament on September 12, 2018 in Strasbourg, eastern France. / AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN
Elfogadták a Sargentini-jelentést
Fontos szavazást vesztett el nagy többséggel a magyar kormány az Európai Parlamentben. A képviselők többsége szerint rendszerszintű bajok vannak Magyarországon a jogállamisággal.

A tárcavezető hangsúlyozta, a dokumentum elfogadásával Magyarországot és a magyar embereket azért ítélik el, mert „bebizonyítottuk, hogy a migrációra nincs szükség és a migrációt meg lehet állítani”.

Szijjártó Péter szerint a döntés csalással született, mert az európai szerződések egyértelmű rendelkezéseit figyelmen kívül hagyva a tartózkodó szavazatokat nem számolták bele a végeredménybe.

A szükséges jogorvoslati lehetőségeket áttekintik

– tette hozzá.

Kifejtette, minden kétséget kizáróan lelepleződött a szándék egy május utáni koalíciókötésre, amelynek értelmében a liberálisok, a szociáldemokraták és a néppártiak most Magyarországot elítélő csoportjai között egy bevándorláspárti koalíció jönne létre azzal a céllal, hogy május után is bevándorláspárti politikát folytasson az EU, és legyen lehetőség bevándorlókkal elárasztani a kontinenst.

A tárcavezető úgy vélte, a döntésben szerepet játszott, hogy a döntéshozók tudták: Magyarország migrációpárti politikát soha nem fog elfogadni, végrehajtani, a magyarok világos döntést hoztak, hogy Magyarország soha nem lesz bevándorlóország.

Úgy látja, koncepciós eljárás zajlott, mert Sargentini úgy állította össze a jelentést, hogy hivatalos delegáció nem érkezett Magyarországra, kizárólag a kormány ellen nyíltan állást foglaló NGO-k véleményét vette figyelembe, és csalással fogadták el a dokumentumot.

Kérdésre közölte, a Fidesz az EPP, a legerősebb pártcsalád tagja, és annak legsikeresebb pártja a saját hazájában élvezett támogatás alapján.

Azonban világossá vált, hogy a migráció kérdésében komoly megosztottság van az EPP-n belül. Azért küzdünk, hogy a mi álláspontunk kerüljön többségbe, hogy az EPP visszatérjen a kereszténydemokrata útra, ami az európai identitás megőrzését, a kereszténydemokrata hagyományokhoz való ragaszkodást jelenti

– mondta.

Strasbourg, 2015. május 19.
Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament (EP) Magyarországról szóló plenáris vitája előtt Strasbourgban 2015. május 19-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Érkeznek a reakciók a Sargentini-jelentés megszavazására
Momentum A Sargentini-jelentés elfogadása bizonyíték arra, hogy Orbán Viktor és politikája vállalhatatlan Európában, és arra, hogy a Fidesz

(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Soós Lajos)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.