Belföld

VDSZSZ: Koncepciós eljárásban rúgtak ki egy sztrájkoló büfést

Egy mosatlan leveses csésze fotója is szerepel a bizonyítékok közt.

Kirúgott a MÁV-Start egy étkezőkocsin szolgáló büfést, azzal vádolva, hogy a Budapest-Varsó vonaton „feketén” adott el egy csésze gulyáslevest. A szakszervezet szerint koncepciós eljárásról van szó, a büfés ugyanis tavaly a létszámleépítés ellen sztrájkolt.

A Blikk azt írja: a jegyzőkönyv szerint július 22-én, 12 óra 25 perckor kezdték az ellenőrzést, kilenc perccel később pedig lekérték a pénztárgépjelentést arról, hogy mit számláztak a büfében. Abban gulyásleves nem szerepelt, ám az ellenőrök bizonyítékként egy mosogatásra váró, gulyásmaradéktól foltos leveses csészéről készült fotót is csatoltak. A mobiltelefonnal készült kép adataiból azonban kiderül, hogy jóval a rajtaütés után, 12 óra 58 perckor készült.

Bárány Balázs, a VDSZSZ Szolidaritás alelnöke azt mondta, amikor az ellenőrök a számlát keresték, a vendég valószínűleg még „jóízűen kanalazta” a forró levest, ezért nem is lehetett beütve és kifizetve.

A MÁV-Start visszautasította még a feltételezést is, hogy az eljárás és az egy évvel ezelőtti utasellátó-sztrájk között bármilyen összefüggés lenne. Szerintük az ellenőrzés megfelelt a szigorú előírásoknak, a vizsgálat pedig számos szabálytalanságot tárt fel, az érintett munkavállaló több kötelezettségét is megszegte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik