Belföld

Minden nap melegebb lesz, majd jön a hétvége

Kitart a napsütéses, nyáriasan meleg idő.

Hétfőn a sok napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő várható, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 25 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé hűl le a levegő – írja a Kiderül. hu.

Kedden fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, csapadék nem lesz. Az északnyugati, északi szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható egyre kevesebb fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. Éjszaka 10 és 16, napközben 27 és 30 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön gyengén felhős idő várható sok napsütéssel, csapadék nem lesz, a szél gyenge, mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Pénteken napos idő várható, délután, estefelé a Dunántúlon növekedhet meg helyenként erősebben a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül. Éjszaka 12-18, napközben 27-31 fok várható.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett erősen, gyengébben felhős időszakok lesznek, elszórtan lehet zápor, zivatar. A szél élénk, zivataroknál erős lehet. Éjszaka 14 és 20, napközben 23 és 29 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, elszórtan lehet  zápor, keleten zivatar. A szél helyenként és zivatarok idején megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kiemelt fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik