Belföld

Halálos balesetet szenvedett egy lovasfogat hajtója

lovaskocsi (Array)
lovaskocsi (Array)

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat az ellen a hajdúböszörményi nő ellen, aki kocsijával előzés közben belerohant a lovasfogatba.

A hajdúböszörményi nő tavaly szeptemberben a kocsival ment Tiszacsege felől Balmazújváros felé. Előtte haladt egy bárányokat szállító lovasfogat, amelyet a 63 éves férfi hajtott. A nő a lassú jármű előzésébe kezdett, azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán olyan közel haladt a lovasszekér bal oldali hátsó részéhez, hogy nekiütközött a fogat hátsó, oldalsó részének.

Az ütközés következtében a lovasfogat bal hátsó tengelye a felfüggesztéssel együtt kiszakadt. A rakodási felület az útra zuhant, az állatok szétszéledtek.

A fogatot hajtó férfi az aszfaltra zuhant és olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően néhány nappal meghalt.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fogházbüntetést és közúti vezetéstől eltiltás  kiszabását indítványozta.

Fotó: illusztráció

Ajánlott videó

Olvasói sztorik