Belföld

Elítélte a bíróság a polgármestert, aki ócsárolta a rendőrséget

Horváth Csaba László
Horváth Csaba László

újságíró. 2018. 09. 10. 08:19

A Somogy Megyei Főügyészség közlemény szerint eredményes másodfellebbezésük után állapította meg a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla annak a Baranya megyei község polgármesterének a bűnösségét, aki egy rádióinterjúban valótlan és rágalmazó kijelenést tett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenységével kapcsolatban.

A polgármester azt állította, hogy számos olyan esettel találkozott, amikor maguk a rendőrök tűntették el a bizonyítékokat.

A bűnügyben a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt emelt vádja alapján az elsőfokú eljárást a Pécsi Járásbíróság folytatta le, melynek során a bíróság a valóság bizonyítása keretében vizsgálta a vádlott tényállítását, azonban annak bizonyítása, hogy az interjúban állított rendőri visszaélés megtörtént volna, sikertelen volt, ezáltal a bíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki. A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék azonban az elsőfokú bíróság döntésével nem értett egyet és a vádlottat felmentette.

Az ellentétes bírósági döntések miatt a Somogy Megyei Főügyészség másodfellebbezést jelentett be, így a jogerős döntést a harmadfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla hozta meg. A Pécsi Ítélőtábla az ügyészi álláspontot osztva arra a megállapításra jutott, hogy a vádlott javára lefolytatott valóság bizonyítása nem vezetett sikerre.

Ezáltal a vádlott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra tett becsületcsorbító tényállításával megvalósította a nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségét.

A Pécsi Ítélőtábla a bűnösének kimondott polgármestert 1 évre próbára bocsátotta.

Kiemelt kép: MTI

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.