Belföld

A fideszes jelölt nyerte a polgármester-választást Gávavencsellőn

Berecz Jánost, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották polgármesternek a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választáson a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn.

A csaknem 2700 választásra jogosultból 1666-an mentek el szavazni. Az érvényes szavazatok száma 1645 volt, ebből a kormánypárti jelölt 1192, míg a független Vojtó Mihályné, a település korábbi polgármestere 453 voksot szerzett meg.

A nagyközség szavazói vasárnap képviselőket is választottak: a hatfős testületbe tizennégyen jelöltették magukat, közülük hatan a Fidesz-KDNP színeiben, nyolcan pedig függetlenként indultak. Ennek a voksolásnak az eredménye későbbre várható.

Az időközi választást azért kell megtartani a csaknem négyezer lakosú településen, mert a képviselő-testület idén májusban feloszlatta magát.

Ahogy korábban a Hír TV Célpont című műsora kiderítette, a szabolcsi Gávavencsellő 135 millió uniós támogatást kapott a szegregáció felszámolására. A pénzt viszont nem a felzárkóztatásra költötték, hanem masszázsra, léleksimogató beszélgetésekre, életkedv-előadásra, biorezonancia mérésre, farsangi bulira, és Oravecz Nóra előadásra. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik