Belföld

Fiatal borászt vertek halálra Badacsonyban

Ahogy szombaton megírtuk, szombatra virradó éjszaka Badacsonyban két társaság tagjai között szóváltás alakult ki. Dulakodni kezdtek, egy ember életét vesztette.

Az Index vasárnap azt írja, az áldozat egy fiatal füredi borász, akinek a barátnője is végignézte az egész verekedést. Az eset során egy fiatal társaság beszélgetett egy parkolóban, amikor egy autó a behajtani tilos tábla ellenére be akart hajtani, majd oda akart állni, ahol a társaság állt. Ennek következtében konfliktus alakult ki, az autóban ülő két férfi kiszállt, majd durván ütni kezdték a társaság egyik tagját. Szemtanúk azt mondták, még akkor is rugdosták, amikor a földön volt.

Amikor a fiatal férfi már nem mozdult, a két férfi el akart hajtani, azonban az odaérő biztonságiak megpróbálták megállítani őket. Ezután nekihajtottak egy oszlopnak az autóval, majd az árokban végezték. Az áldozatot próbálták újraéleszteni a járókelők és a mentősök is, de nem sikerült.

A rendőrség vasárnap délben közölte, indítványozták a két gyanúsított letartóztatását, akik mindketten Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosok, egyikük 29, másikuk 34 éves.

Laposa Bence, borász az eset után azt írta Facebookon:

Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek, és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!

A borász az Indexnek elmondta, a település ezen részén a kínálat egy része sok esetben olyan közönséget vonz, akik közt az utóbbi időben egyre több a balhé és a verekedés, ráadásul a rendőrségi jelenlét egyáltalán nem elegendő.

A fiatal borász emlékére megemlékezést szerveztek vasárnap este hatra.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik