Belföld

Európai elfogatóparancsot adtak ki a szexuális kényszerítés miatt keresett afgán menekült ellen

Ahogy korábban megírtuk, szexuális kényszerítés miatt egy menekült státuszú férfit keres a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A belvárosi rendőrök azért indítottak nyomozást Sarhadi Bilal Ahmad ellen, mert – információk szerint – a férfi vasárnap hajnali 3 órakor egy V. kerületi gyorsétterem mosdójában „szexuális aktus eltűrésére” kényszerített egy nőt.

Budapest rendőrfőkapitánya az ügy vizsgálatára külön nyomozócsoportot hozott létre, amelybe jelentős erőket csoportosítottak át. Ellenőrzik a férfi ismerőseit, a tömegközlekedési eszközöket és bizonyos főbb útvonalakat is.

A BRFK szóvivője közölte, kiemelten ellenőrzik a vasúti pályaudvarokat is és a BRFK intézkedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadására. Mivel felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi külföldre szökik, az ügyben eljáró Budapesti Rendőr-főkapitányság – a nemzeti elfogatóparancs mellett – kezdeményezte az európai elfogatóparancs kiadását is, amelyet a Budai Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója soron kívül elrendelt.

Hozzátették, a nyomozók az afgán férfi elfogása érdekében felvették a kapcsolatot az osztrák és a német társhatóságokkal.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik