Belföld

Úgy szeretett volna Magyarországon kincset keresni, hogy hétmilliót adott egy csalónak

A Blikk ír arról a történetről, hogy egy Magyarországon élő exrendőr 22 ezer eurót adott olyan idegeneknek, akik a kincskeresés lehetőségét ígérték neki. A neve elhallgatását kérő férfi a tavaly elmesélt ügye után most végre visszakapta a pénzét, mind a hétmilliót. A volt rendőr a magyar erdőkben régészkedett volna, de nem tudta, hogy milyen szabályok szerint kutathat, így egy társaságnak mesélt a terveiről.

Egy másik férfi tájékoztatta, hogy ő ismer valakit az Igazságügyi Minisztériumban, aki pont az ehhez hasonló engedélyeket intézi. Azt mondták a sértettnek, hogy nincs más dolga, csak felmenni Budapestre. A lap leírása szerint ekkor kék villogóval mentek egy ötcsillagos szállodához, ahol kiderült, hogy éppen indult egy régészeti tanfolyam, csak hétmilliót kell adnia, mindezt egy Kovács nevű álminiszter ajánlotta fel. A férfi sokallta az összeget, de mikor újra felhívták, már egy kamu minisztériumban találta magát, majd egy Akácfa utcai irodában, ahol oda is adta a megtakarított pénzét.

Az átvert férfi ügyvédje, dr. Lichy József nyilatkozott, és elmondta, hogy nem volt egyszerű, de sikerült visszaszerezni a pénzt, miután a vádlottak bevallották a csalást, és visszadták az egészet. Így csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Kiemelt kép: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik