Belföld

Novák: a Kásler-utódok iskolaügye demagógia

„Mindenkinek az egyéni dötése, hogy milyen iskolába járatja a gyerekét.”

Az ATV reggeli műsorában így reagált Novák Katalin azokra a hírekre, amelyek szerint több kormánytag is külföldi magániskolában taníttatja gyermekét.

Az államtitkár szerint felszínes és demagóg dolog úgy ítélkezni, hogy nem ismerjük az egyes élethelyzeteket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy látja, nem lehet párhuzamot vonni a magyar oktatási rendszer minősége és aközött, hogy egy szülő hol taníttatja a gyerekét.

Az Emmi másik államtitkára, Szabó Tünde az egyik legdrágább magánintézménybe járatja gyermekeit. Szerinte ez magánügy, noha a minap éppen ő tette közkinccsé a fényképeket tanévet kezdő gyermekeiről.

Rogántól Szijjártóig: magánügy, milyen iskolába járnak a gyerekeik
Szabó Tünde még hivatalos oldalán publikálta gyermekei tanévkezdését, estére magánügy lett az iskola típusa.

Korábban kiderült, hogy Novák Katalin főnöke, Kásler Miklós bár azt hangsúlyozza, már az óvodától nagy szerepet kell kapnia a magyar hagyományoknak és kultúrának az állami oktatásban, saját gyermeke és unokái külföldi magánintézményekbe jártak.

Siralmas a magyar iskolák bizonyítványa, hármast sem kapnak
Hit- és erkölcstan helyett informatikát és nyelvet tanulnának a magyarok, akiknek többsége magániskolába járatná a gyerekét, ha tehetné, az állami és egyházi iskola helyett.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

 

http://www.atv.hu/belfold/20180907-mindenkinek-az-egyeni-dotese-hogy-milyen-iskolaba-jaratja-a-gyereket/hirkereso

Az államtitkár a hivatalos születésszám csökkenés ellenére arról is beszélt, hogy 20 éve nem volt olyan magas a gyermekvállalási kedv Magyarországon, mint most.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik