Belföld

Novák: a Kásler-utódok iskolaügye demagógia

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 09. 07. 09:05

„Mindenkinek az egyéni dötése, hogy milyen iskolába járatja a gyerekét.”

Az ATV reggeli műsorában így reagált Novák Katalin azokra a hírekre, amelyek szerint több kormánytag is külföldi magániskolában taníttatja gyermekét.

Az államtitkár szerint felszínes és demagóg dolog úgy ítélkezni, hogy nem ismerjük az egyes élethelyzeteket.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy látja, nem lehet párhuzamot vonni a magyar oktatási rendszer minősége és aközött, hogy egy szülő hol taníttatja a gyerekét.

Az Emmi másik államtitkára, Szabó Tünde az egyik legdrágább magánintézménybe járatja gyermekeit. Szerinte ez magánügy, noha a minap éppen ő tette közkinccsé a fényképeket tanévet kezdő gyermekeiről.

Budapest, 2015. március 14.
Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője (b2), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Zsiga Marcell, a Fidesz volt országgyűlési képviselője a Fidelitas XII. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Bálna kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centrumban 2015. március 14-én.
MTI Fotó: Marjai János
Rogántól Szijjártóig: magánügy, milyen iskolába járnak a gyerekeik
Szabó Tünde még hivatalos oldalán publikálta gyermekei tanévkezdését, estére magánügy lett az iskola típusa.

Korábban kiderült, hogy Novák Katalin főnöke, Kásler Miklós bár azt hangsúlyozza, már az óvodától nagy szerepet kell kapnia a magyar hagyományoknak és kultúrának az állami oktatásban, saját gyermeke és unokái külföldi magánintézményekbe jártak.

Esztergom, 2018. augusztus 31.
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere (j) beszédet mond a IX. Nemzeti Tanévnyitón az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában 2018. augusztus 31-én. Az asztalnál Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek (b) és Mészáros János, az iskola igazgatója.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Siralmas a magyar iskolák bizonyítványa, hármast sem kapnak
Hit- és erkölcstan helyett informatikát és nyelvet tanulnának a magyarok, akiknek többsége magániskolába járatná a gyerekét, ha tehetné, az állami és egyházi iskola helyett.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

 

http://www.atv.hu/belfold/20180907-mindenkinek-az-egyeni-dotese-hogy-milyen-iskolaba-jaratja-a-gyereket/hirkereso

Az államtitkár a hivatalos születésszám csökkenés ellenére arról is beszélt, hogy 20 éve nem volt olyan magas a gyermekvállalási kedv Magyarországon, mint most.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.