Belföld

Jön a hétvége, mégsem romlik el az idő

Lassan lopakodik vissza a nyár, se riasztás, se figyelmeztetés.

A hétvégén lehetnek elszórtan záporok, de jellemzően sok lesz a napsütés, markáns front sem közelít, folytatódik a nyárias idő.

Pénteken keleten sok, nyugaton kevesebb napsütés várható, a  Dunántúlon elszórtan, másutt néhol fordulhat elő zápor. Nyugaton zivatar is valószínű. Többnyire mérsékelt marad a szél, de zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután 23 és 28 fok, késő este 16 és 21 fok között alakul – írja a Kiderül.hu.

Figyelmeztetés, riasztás nincs, de az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint délutántól főleg délnyugaton lehet helyenként intenzív zivatar, amit 45-65 km/órás szélerősödés és kisebb jégeső kísérhet.

Szombaton az ország keleti felén sok, a Dunántúlon többórás napsütésre számíthatunk. Elszórtan, legnagyobb eséllyel a Dunántúlon és a Duna vonalában lehet zápor, zivatar. A szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Vasárnap döntően napos lesz az idő. Legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő, a legnagyobb valószínűséggel a középső országrészben. Az északi szél megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik