Belföld
Budapest, 2015. július 12.
Az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) székháza a fõváros XIII. kerületében, a Teve utcában.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Kivételes fordulat: ezúttal a rendőrséget bírságolták meg

Horváth Csaba László
Horváth Csaba László

újságíró. 2018. 09. 06. 07:34

A Közbeszerzési Döntőbizottság 300 ezer forintra bírságolta az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK) és megsemmisítette a kiszolgáló infrastruktúrára kiírt tendert lezáró döntését, valamint valamennyi, az ajánlatkérő által ezt követően hozott döntést – írta a napi.hu.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozat előzménye egy informatikai beszerzésre – 407 számítógépre, monitorokra, valamint 114 útlevél-ellenőrző eszközre – kiírt tender. Az eljárás során az ajánlattevők közt vita alakult ki arról, hogy ki adta a jobb ajánlatot. Az egyik cég ezért jogorvoslatot kezdeményezett.

A Döntőbizottság az ügyben jogsértést állapított meg és megsemmisítette az ajánlatkérő eljárást lezáró döntését, továbbá valamennyi, az ajánlatkérő által a közbeszerzési eljárás ezt követően hozott döntését. A bírság kiszabásánál pedig figyelembe vette a 432 millió forintos közbeszerzési értéket, továbbá azt is, hogy az ORFK-t már korábban elmarasztalta. Miután a beszerzés uniós forrásból finanszírozott, ezért a jogsértéshez más szerv eljárásában a támogatás visszafizetésére vonatkozó szankció kapcsolódhat.

Kiemelt kép: Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) székháza (MTVA/Faludi Imre)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.