Belföld

Kásler Miklós gyermekét és unokáit is külföldi magániskolákba íratták

Ennek ellenére a hazafias oktatás fontosságát hangoztatja a miniszter.

Miközben az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozza, hogy a közoktatásban már az óvodától kezdve nagy szerepet kell kapnia a magyar hagyományoknak és kultúrának, saját gyermeke és unokái külföldi magániskolákba jártak – írja az Index.

Az oktatásért is felelős minisztérium államtitkára, Szabó Tünde hétfőn osztott meg egy Facebook-bejegyzést gyermekei tanévkezdéséről, ebből derült ki, hogy két gyermekét az egyik legdrágább magánintézménybe, a SEK Budapest International Schoolba járatja, ahol a tandíj évente mintegy kétmillió forint. Amikor megkérdezték, hogy miért nem állami intézménybe járatja a gyermekeit, azt válaszolta, hogy ez magánügy.

Ennek kapcsán idézi fel az Index, hogy Kásler Miklós még minisztersége előtt beszélt arról a Magyar Időkben, hogy a magyar kultúra és történelem gazdagságát jobban ki kell aknázni az oktatásban-nevelésben, és szeretné, ha a nagy állami intézmények lényegesen nagyobb szerepet kapnának ezen a területen. Miniszteri meghallgatásán pedig azt hangsúlyozta, hogy magyar hagyományokra épülő, korszerű oktatási rendszert akar.

Augusztusban azt közölte, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fog kapni a hazafias nevelés, már egészen fiatal kortól kezdve, a magyar népmesékkel, versekkel, népdalokkal szeretnék a gyerekek nemzeti identitását erősíteni.

A miniszter hazafias hangulatú nyilatkozatainak fényében érdekesnek tartja a portál, hogy gyermeke és unokái információik szerint egy percet sem töltöttek a magyar állami közoktatásban. Ma már felnőtt gyereke az első osztálytól az érettségiig a Deutsche Schuléba járt, bár az itt látott, „már megreformált amerikai oktatási rendszert” bírálta, azt mondta, otthon kellett sok mindent pótolni.

Ennek ellenére nagyobbik unokája is a Deutsche Schule tanulója lett, és ugyanabba az angol nyelvű, nemzetközi óvodába járt, ahová a kisebbik unoka is – a portál információi szerint. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik