Belföld
Esztergom, 2018. augusztus 31.
Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere beszédet mond a IX. Nemzeti Tanévnyitón az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskolában 2018. augusztus 31-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kásler Miklós gyermekét és unokáit is külföldi magániskolákba íratták

24.hu
24.hu

2018. 09. 06. 11:41

Ennek ellenére a hazafias oktatás fontosságát hangoztatja a miniszter.
Korábban a témában:

Miközben az emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozza, hogy a közoktatásban már az óvodától kezdve nagy szerepet kell kapnia a magyar hagyományoknak és kultúrának, saját gyermeke és unokái külföldi magániskolákba jártak – írja az Index.

Az oktatásért is felelős minisztérium államtitkára, Szabó Tünde hétfőn osztott meg egy Facebook-bejegyzést gyermekei tanévkezdéséről, ebből derült ki, hogy két gyermekét az egyik legdrágább magánintézménybe, a SEK Budapest International Schoolba járatja, ahol a tandíj évente mintegy kétmillió forint. Amikor megkérdezték, hogy miért nem állami intézménybe járatja a gyermekeit, azt válaszolta, hogy ez magánügy.

Ennek kapcsán idézi fel az Index, hogy Kásler Miklós még minisztersége előtt beszélt arról a Magyar Időkben, hogy a magyar kultúra és történelem gazdagságát jobban ki kell aknázni az oktatásban-nevelésben, és szeretné, ha a nagy állami intézmények lényegesen nagyobb szerepet kapnának ezen a területen. Miniszteri meghallgatásán pedig azt hangsúlyozta, hogy magyar hagyományokra épülő, korszerű oktatási rendszert akar.

Augusztusban azt közölte, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt fog kapni a hazafias nevelés, már egészen fiatal kortól kezdve, a magyar népmesékkel, versekkel, népdalokkal szeretnék a gyerekek nemzeti identitását erősíteni.

A miniszter hazafias hangulatú nyilatkozatainak fényében érdekesnek tartja a portál, hogy gyermeke és unokái információik szerint egy percet sem töltöttek a magyar állami közoktatásban. Ma már felnőtt gyereke az első osztálytól az érettségiig a Deutsche Schuléba járt, bár az itt látott, „már megreformált amerikai oktatási rendszert” bírálta, azt mondta, otthon kellett sok mindent pótolni.

Ennek ellenére nagyobbik unokája is a Deutsche Schule tanulója lett, és ugyanabba az angol nyelvű, nemzetközi óvodába járt, ahová a kisebbik unoka is – a portál információi szerint. (Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - SEPTEMBER 06:  Supreme Court nominee Judge Brett Kavanaugh organizes his desk before testifying to the Senate Judiciary Committee on the third day of his Supreme Court confirmation hearing in the Hart Senate Office Building on Capitol Hill September 6, 2018 in Washington, DC. Kavanaugh was nominated by President Donald Trump to fill the vacancy on the court left by retiring Associate Justice Anthony Kennedy.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.