Belföld

Kiderült, hogy igazi neonácik, akikkel Orbán barátkozott Tusványoson

Leleplező anyagot közölt a belga No Pano magazin, az ottani köztelevízió egyik műsora a Schild & Vrienden nevű belga jobboldali ifjúsági szervezetről. A műsort kiszúró 444 szerint ennek alapján

a legsúlyosabb militáns belga neonácikkal haverkodott össze Orbán Tusványoson.

Ugyanis a magyar miniszterelnök idén nyáron kedélyesen viccelődött a belga szervezet vezetőjével és több tagjával Tusványoson. A belgákról pedig most a belső kommunikációs csatornáik megismerésem után simán kimondható, hogy neonácik.

A Schild & Vrienden tagjai a nyilvánosság előtt leginkább a flamand fiatalság konzervatív értékeiről beszélnek, ehhez képest a zárt csoportjaikban teljesen nyíltan megy a legdurvább fajgyűlölet.

Itt van például néhány mém, amivel szórakoztatták egymást. Antiszemitizmus, nőgyűlölet, nácizmus, rasszizmus – minden belefér.

De természetesen nem mémekben merül ki a szervezet nácizmusa, hanem belső kommunikációjukban is nyíltan jelen van.

A 444 megjegyzi, hogy a csapat vezetője, az Orbánnal is kezet rázó Dries Van Langenhove szívesen fotózkodik fegyverekkel, és arról ír, hogy eljön a nap, amikor szükség lesz az erőszakra, és minden fiatalt arra buzdít, hogy akkor a jó oldalra álljon.

A riport megjelenése után Dries Van Langenhove-t kirúgták a Genti Egyetemről, ahol eddig tanult. A rektor szerint a fajgyűlölet, a szexizmus, a fegyverhasználat, és az erőszakra buzdítás nem elfogadható a számukra.

A neonáci ifjúsági szervezet vezére erre rögtön azt mondta, visszaéltek a nevével, más posztolgatott a nevében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik