Belföld

Kiskorú veszélyeztetésével vádoltak meg egy nyíregyházi tanárt

tanar(210x140).jpg (tanár, )
tanar(210x140).jpg (tanár, )

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott egy nyíregyházi középiskola tanáraként az órákon rendszeresen több fiú tanulónak nyaklevest, illetve „kokit” osztogatott. Erről később egy videofelvétel is készült.

Az ügyészség a vádlottat közfeladatot ellátó személy által eljárásában elkövetett bántalmazással vádolta, majd a vádat 5 rendbeli kiskorú veszélyeztetésére módosította. Eszerint a tanár magatartásával a gyermekek erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette, és visszaélt hatalmi helyzetével.

A bíróság a vádlottat bizonyítottság hiányában mentette fel az ellene emelt vád alól. A tanulók – bár arról számoltak be, hogy a tanár egyes tanórákon nyaklevest és „kokit” adott nekik – kedvelték a tanárt, s az eljárás egyetlen szakaszában sem kérték a megbüntetését. A bizonyítás eredményeként az erkölcsi veszélyeztetés ténye nem volt megállapítható, a gyerekek is tréfaként, viccként élték meg a pedagógus magatartását.

A nyomozás során az ügyben érintett osztály tanulói – beleértve a sértetteket is – levélben kérték az iskolavezetést arra, hogy a büntetőeljárás miatt  felfüggesztett tanárt helyezzék vissza, és kérték azt is, hogy újra ő taníthassa őket. A bíróság álláspontja szerint nem nyert bizonyítást az, hogy a vádlott cselekménye veszélyeztette a tanulók erkölcsi és érzelmi fejlődését.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére bűnössége megállapítása végett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik