Belföld
Budapest, 2017. március 28.
A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelõszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során elsõ alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Komoly baj van az országban a kórházi sürgősségi osztályokon

24.hu
24.hu

2018. 09. 04. 08:01

Igazából bármikor, bármelyik kórházban előállhat az a helyzet, ami most a Honvédkórházban történt, amikor is a 112 traumatológus és aneszteziológus orvosból 45-en felmondták az önként vállalt túlmunkaszerződést (mert a kórház vezetése megvonta a túlóráért járó juttatásukat) és így kritikussá vált a helyzet – ezt jelezte a Népszavának Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A Honvédkórház orvosainak együttes lépése után a sürgősségi osztály vezetője, Zacher Gábor felmondott a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt, aki már augusztus elején levélben jelezte, hogy a sürgősségi osztály október elejére működésképtelenné válhat.

Budapest, 2017. november 27.
Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nagy a baj a Honvéd sürgősségi osztályán, Zacher már évekkel ezelőtt kongatta a vészharangot
Először néhány orvos mondott fel, ma kiderült, az osztály vezetője, Zacher Gábor is elhagyja a Honvédkórházat. Mi történik az ország legnagyobb sürgősségi osztályán?

Éger azt mondta most a Népszavának, hogy már két éve is csak a szükséges orvosok negyede dolgozott az országban a sürgősségi osztályokon, ezért folyamatosak voltak a szabályszegések. Gyakran előfordult a kamarai elnök szerint, hogy nemhogy sürgősségi, de semmilyen szakorvos sem volt az osztályokon, a műszakokat így rendre rezidensekkel láttatták el.

Budapest, 2017. március 28.
A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelõszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során elsõ alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Valóra vált Zacher Gábor jóslata
Már szeptemberben megbénulhat az ellátás a Honvédkórház sürgősségi osztályán.

(Kiemelt kép: A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelőszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során első alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.