Belföld
Budapest, 2017. március 28.
A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelõszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során elsõ alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Komoly baj van az országban a kórházi sürgősségi osztályokon

24.hu
24.hu

2018. 09. 04. 08:01

Igazából bármikor, bármelyik kórházban előállhat az a helyzet, ami most a Honvédkórházban történt, amikor is a 112 traumatológus és aneszteziológus orvosból 45-en felmondták az önként vállalt túlmunkaszerződést (mert a kórház vezetése megvonta a túlóráért járó juttatásukat) és így kritikussá vált a helyzet – ezt jelezte a Népszavának Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke. A Honvédkórház orvosainak együttes lépése után a sürgősségi osztály vezetője, Zacher Gábor felmondott a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt, aki már augusztus elején levélben jelezte, hogy a sürgősségi osztály október elejére működésképtelenné válhat.

Budapest, 2017. november 27.
Zacher Gábor toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosa, a Magyar Fiatalokért díj kitüntetettje beszél az átadóünnepségen a budapesti Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában 2017. november 27-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Nagy a baj a Honvéd sürgősségi osztályán, Zacher már évekkel ezelőtt kongatta a vészharangot
Először néhány orvos mondott fel, ma kiderült, az osztály vezetője, Zacher Gábor is elhagyja a Honvédkórházat. Mi történik az ország legnagyobb sürgősségi osztályán?

Éger azt mondta most a Népszavának, hogy már két éve is csak a szükséges orvosok negyede dolgozott az országban a sürgősségi osztályokon, ezért folyamatosak voltak a szabályszegések. Gyakran előfordult a kamarai elnök szerint, hogy nemhogy sürgősségi, de semmilyen szakorvos sem volt az osztályokon, a műszakokat így rendre rezidensekkel láttatták el.

Budapest, 2017. március 28.
A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelõszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során elsõ alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Valóra vált Zacher Gábor jóslata
Már szeptemberben megbénulhat az ellátás a Honvédkórház sürgősségi osztályán.

(Kiemelt kép: A MH Honvédkórház újonnan átadott I. Fázisú Klinikai Farmakológiai Laboratóriumának egyik kezelőszobája 2017. március 28-án. A fázis I. vizsgálat során első alkalommal próbálnak ki új gyógyszerhatóanyagot emberen. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.