Belföld

Letartóztatták a pénzszállítórablót

Villámgyorsan rács mögé vágták a hatóságok azt a 26 éves, pénzszállítóként dolgozó budapesti férfit, aki több tízmillió forinttal lépett meg augusztus 10-én.

A férfi aznap este, amikor végzett a munkával Gyál közelében egy erdős területen hátrahagyta a járművet, és a munkája során rábízott több mint 73 millió forinttal elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztályának munkatársai Ó. Tibort azonosították és elfogatóparancsot adtak ki ellene. Az ügyben végrehajtott felderítő munka eredményeként a nyomozók eljutottak a férfi rejtekhelyére és csütörtökön este Dunakeszin a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével elfogták. A nyomozók a házban egy sporttáskában megtalálták a pénz jelentős részét.

A BRFK-tól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a férfi beismerő vallomást tett a pénteki gyanúsítotti kihallgatása során, sikkasztással gyanúsítják, és kezdeményezték a letartóztatását. Ez pedig villámgyorsan meg is történt.

A Fővárosi Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését indítványozta, egyrészt azért, mert a gyanúsított az elkövetés után megszökött, napokig rejtőzött a hatóságok elől, végül elfogatóparancs alapján fogták el őt a rendőrök, és a szökés veszélye a továbbiakban is fennáll. Másrészt a terhelt esetében a bűnismétlés veszélye is reális. A bíróság egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és a férfi letartóztatását elrendelte

– közölte megkeresésünkre Bagoly Bettina a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A végzés nem jogerős, mert a gyanúsított és védő fellebbezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik