Belföld

Drogválság Kőbányán: segítséget kér a polgármester

Özönlenek az intézkedést sürgető és a rendőrség fellépésének hiányát jelző lakossági panaszok a kőbányai önkormányzathoz a közterületeken uralkodó kábítószerrel összefüggő állapotok miatt. A kerület fideszes polgármestere ezért előterjesztést nyújtott be a képviselőtestület elé, amelyben többek közt jogszabály-módosítást javasol. A Hvg cikke szerint a testületnek Pintér Sándor belügyminiszterhez kellene fordulnia, hogy szigorítsa a szabálysértési törvényt, hogy ezután elzárással büntethessék azt, aki köztisztasági szabálysértést követ el, megsérti a közerkölcsöt, valamint koldul.

D. Kovács Róbert polgármester azt írta, már nem csupán arról van szó, hogy némely esetben feltűnik a közterületen egy-egy tudatmódosító szer hatása alatt álló személy, hanem a drogfogyasztók tömegesen és állandó jelleggel elfoglalták az utcákat, s a közösségi közlekedési megállóhelyeket, ahol rendszeresen és tömegesen drogoznak, amíg ki nem ütik magukat.

A polgármester elismerte, hogy drogválság van Kőbányán. 

Előterjesztésében közölte továbbá azt is, hogy megkereste az országos rendőrfőkapitányt, hogy

tegyen meg minden lehetséges intézkedést, kezdeményezze a szükséges kapcsolatfelvételt és alkalmazzon minden létező eszközt és eljárást a közrend helyreállítása érdekében.

Csakhogy, mint hozzáteszi: érdemi előrelépés eddig nem történt.

Ezért a testülethez fordult, javaslatai közt szerepelt azt is, hogy a testületnek a rendőrséghez kellene fordulnia, azt szeretné, ha Pintér Sándor kezdeményezné az országos rendőrfőkapitánynál a rendőrség azonnali és hatékony intézkedését Kőbányán, hogy szorítsák vissza a droghasználattal kapcsolatos jelenségeket.

Az előterjesztés csütörtökön a testület elé került, a Hvg információja szerint azt a képviselői többség el is fogadta, megszavazták a határozatot. Kőbányán a fideszes polgármester mellett további tíz kormánypárti, három baloldali összefogásos, egy jobbikos és egy LMP-s ül a testületben.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik