Belföld

Óriási tömegkarambol az M7-es autópályán – többen megsérültek

Személyi sérülésekkel járó közúti közlekedési baleset miatt Siófok térségében teljes pályás útlezárás van érvényben az M7-es autópályán Nagykanizsa irányába, Budapest irányába pedig sávkorlátozás van érvényben – adta hírül a police.hu.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy murvát szállító kamion, egy kisteherautó, két kisbusz és öt gépkocsi futott egymásba  az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél. Az ütközés következtében a kamion az út menti szalagkorlátot is átszakította. A balesethez a siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést.

A munkálatok idejére a sztráda Letenye felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében, míg Budapest felé vezető oldalának érintett szakaszát félpályán lezárták. Elsődleges információink szerint a balesetben több ember megsérült, ezért őket a mentők ellátják.

Orbán Zoltán a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a baleset részleteiről és a sérültek számáról csak később lesz információ. Az arra közlekedők a 98. kilométerszelvénynél a 7-es főúton keresztül kerülhetnek, majd a 105. kilométerszelvényben tudnak visszatérni az autópályára. A főváros felé sávkorlátozásra kell számítani, a belső sávot a balesettel érintett útszakaszon lezárták, közlekedni a külső sávon lehetséges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik