Belföld
Blurred figures of people with medical uniforms in hospital corridor

A Honvédelmi Minisztérium szerint nincs semmi gond a Honvédkórházban

24.hu
24.hu

2018. 08. 30. 19:52

Csütörtök reggel a Népszava írt arról, hogy felmondták az önkéntes túlmunkaszerződéseiket a Honvédkórház aneszteziológus és traumatológus szakorvosai. A lap információi szerint a Honvédkórház menedzsmentje júniusban megvonta az önkéntes túlmunkáért adható juttatást, ettől a húzástól pedig természetesen jóval kevesebb lett az orvosok bére.

A Honvédelmi Minisztérium csütörtök este reagált az írásra, közleményükben azt írták, problémamentes a Honvédkórházban a túlmunka kifizetése. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ visszautasítja az orvosai túlmunkájának kifizetéséről szóló, a sajtóban megjelent állításokat.

Hozzátették, a kórház orvosainak heti munkaideje 40 óra. A jogszabályban rögzített díjazásért a kórház parancsnoka heti 8 óra túlórát rendelhet el. Ezen felül az orvosok önkéntes alapon, kiemelt díjazásért vállalhatnak túlmunkát. Ennek ellentételezését a közelmúltban a kórház vezetősége – az orvosokkal folytatott egyeztető tárgyalások alapján – mintegy 40 százalékkal emelte meg, hangsúlyozták.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, a juttatásokat Honvédkórház továbbra is pontosan kifizeti a dolgozóknak.

Azt írták, a Honvédkórház az elmúlt időszakban nem tett mást, mint érvényt szerzett a jogszabályi előírásoknak, amelynek nyomán egyeztetések zajlottak és jelenleg is zajlanak a munkavállalók és a vezetőség között az úgynevezett önkéntes túlmunkával kapcsolatban.

A Honvédkórház vezetősége minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy a szükséges orvosi létszám és a technikai feltételek mindenkor rendelkezésre álljanak, szögezték le.

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Meghalt Princz Gábor

Asian guy pulling warm pant, concept of sexuality problem or weight loosing

Mi okozza a reggeli merevedést?

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.