Belföld

Rövid időre őrizetbe vették Hernádi Zsoltot

Ahogy múlt héten megírtuk, nem adta ki a bíróság Hernádi Zsolt MOL-vezért Horvátországnak. Az indokok között szerepelt a korábban többször előkerült kifogás, amely szerint ezt az eljárást egyszer már lefolytatták, ezért nem lehet még egyszer lefolytatni másik uniós országban. Azonban a fő indok az volt, hogy a Törvényszék szerint Horvátország nem lenne pártatlan, sérülne Hernádi tisztességes eljáráshoz való joga.

Az RTL Híradó azonban a Fővárosi Törvényszéktől megtudta, hogy rövid időre őrizetbe vették Hernádi Zsoltot a múlt heti bírósági tárgyalása előtt.

Az üzletembert rendőrök kísérték a bíróságra, de erről felvételt nem tudott készíteni a sajtó, mert az értesítést később küldte ki a Fővárosi Törvényszék.

Korábban megírtuk, hogy a Horvátországban nyaraló Orbán Viktor még Andrej Plenkovic kormányfővel is egyeztetett informálisan az ügyről. A horvát Vecernji List napilap szerint a két miniszterelnök találkozott a nyaralás alatt, és a legfontosabb téma a Mol és az INA olajtársaság viszonya volt, ezen belül pedig Hernádi Zsolt kiadatása Horvátországnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik