Belföld

Vizsgálja az Altust a rendőrség

Szeptember közepéig eldől, indul-e nyomozás a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt  – írta a Magyar Idők szerdán.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lap megkeresésére közölte: jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének gyanújára utaló feljelentés alapján a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség 2018. augusztus 17-én feljelentés kiegészítését rendelte el, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg. A határidő egy hónap – közölte.

A Magyar Idők emlékeztet, hogy a jegybank a közelmúltban 15 millió forint bírságot szabott ki az Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt, és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben. A társaság a vizsgált kétéves időszakban csaknem 400 millió forint összegben kölcsönzött pénzt jogosulatlanul több magán- és jogi személynek, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének is 200 millió forint kölcsönt adott – írta a lap.

(fotó: Marjai János)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik